Čo pre mňa znamenal rok 2008?


DJing
Kúpou traktor scratchu sa moja djska kariéra, ak sa to dá tak nazvať, posunula o veľký kus dopredu. Hral som na kope akciách a dokonca aj festivaloch na Slovensku a v Českej republike po boku veľa známych mien. Chcem sa neustále zlepšovať v technike mixov a už sa aj prenoska podarila zlomiť pri mojom experimentovaní so scratchingom.

Produkcia
Tu sa nájdu rezervy. Potešujúce je, že som dohodol určitú spoluprácu s mojim bývalým spolužiakom zo strednej a je pripravená spolupráca s týmto hudobníkom ako live act. Viac informácií čoskoro. Budem sa držať aj vlastnej produkcie. Minulý rok som spravil dva nové drum and bassové tracky, ktoré čakajú na mastering. Jeden track vznikol záhadne v pre mňa novom štýle – dubstepe. Určite netreba zabudnúť na spoluprácu s djom marBre z našej spoločnej crew digital inside, s ktorým sú tiež pripravené určité podklady na produkciu.

Beat Right
Etapa tejto akcie dúfam ešte neskončila. Čo je však isté, akcia už nebude mať tri parkety a nebude v klube Elam.

Ženy
Dve ma tak upútali v roku 2008, že nedali priestor iným. Príbehy šťastné aj nešťastné majú však svoj koniec. Do nového roka idem teda so statusom single. 

Ľudia
Spoznal som kopec nových ľudí. Niektorí mi ukázali nové veci, za ktoré som im vďačný.  Takisto musím skonštatovať, že moji najlepší kamoši vždy vymysleli zábavu, v núdzi ma podržali a mám ich strašne rád. 

Dnb.sk
Ostávam verný dnb.sk crew. Keď mám so sebou foťák, tak fotím na akciách. Keď mám so sebou kompjúter, tak šírim tento štýl muziky, kde sa len dá. Sám som organizoval počas roka 8 akcií s týmto štýlom. Družne navštevujem všetky dobré akcie, ktoré robia kamoši. No a rád prinášam nápady, čo vylepšovať môjmu najväčšiemu parťákovi Beňovi

Such a party animal
Podľa stránky dnb.sk som na 5tom mieste s 50 pretancovanými parties. Všetky parties som nemal označené, že som na nich bol a na niektorých som sa nestihol zúčastniť, ale je aj tak toto číslo dosť zaujímavé. Rok 2008 bol teda rok zábavy. Doma som teda neobsedel. 

VJing
Začal som sa znovu zaoberať trochu viac videom a paktujem s myšlienkou zobrať videjká aj pred ľudí a spraviť VJ set a takto prezentovať moje kreatívne ja. V minulosti som sa tomu venoval a ľudom sa to páčilo. To sa písal rok 2003 a mal som napísaný vlastný soft. Dnes sa nástroje posunuli, ale problém vidím v málo čase, ale ako vravím – nápadov je kopec.

Škola
Hneď zo začiatku roku 2008 prišiel úspech v podobe skončeného bakalára. Jedna méta za mnou. Potom menšia odmlka, dve prihlášky na inžinierske štúdium. Vybral som si tú ťažšiu variantu, že si dám latku vyššie. Začal som študovať tam, kde aj bakalára a to na Fakulte informatiky a informačných technológií v Bratislave odbor informačné systémy. Zatiaľ by mali byť zápočty urobené a prvej skúške neviem ešte výsledok, ale mal by som to mať spravené. Čaká má dosť ťažká diplomovka, ale zas neberiem to ako prehru. Budem musieť fŕkať a dám to…  

Práca
Kedže som mal v škole takmer 8 mesiacov pauzu stihol som toho porobiť celkom statočne. Od logotypov, čisto dizajnovačiek až po kompletné webové stránky. Robil som aj nejaký flash, ikony a GUI dizajn.

Rozviazal som spoluprácu s projektom inzer.sk. Takisto som prestal robiť pre candoo.eu. Napriek tomu stále nestíham a momentálne ani neberiem nové projekty až do odvolania.

Naopak dostal som sa k niektorým projektom, ktoré som mal na starosti komplet sám. Mohol som teda so zákazníkom pracovať a komunikovať priamo osobne, čo sa preukázalo ako najlepšie riešenie. Vytvoril som pre neho od loga, grafického návrhu webu, kódovania, základného sea, konzultácii ako investovať do reklamy až po vizitky.

Ďalšia skvelá spolupráca bola so spoločnosťou sluzby.cz, s ktorou spolupracujem už dlhšie. Tam mám zas voľnú ruku pri tvorbe dizajnu a kódovaní šablón. Robil som redizajn môjho redizajnu a aj keď si nemyslím, že to bolo až také nutné preukázali sa merateľné výsledky v podobe zvýšenia pageviews na návštevu.

Aktívne odoberám do stovky blogov, čítam o nových trendoch a skúšam nové technológie. Tento rok som sa najviac asi posunul v jQuery, v CMS wordpress a dá sa povedať, že aj v PHP respektíve vo frameworku CAKE PHP.  Nasadil som úspešne beňove CMS drumb a aj klevove CMS wildflower.

Čo ďalej? Mám pár bodov, ktoré by som chcel spraviť:

  1. Musím každopádne prerobiť portfólio stránku. Doplniť portfólio.
  2. Dokončiť nedokončené projekty z minulého roku.
  3. Vyberať si viac ako doteraz a nezaoberať sa projektami, ktoré sú pre mňa málo perspektívne do budúcnosti. Robiť radšej menej a to čo ma baví. Po 9 rokoch hrozí, že ma stereotyp úplne odradí od posúvania sa.
  4. Nájsť nejakých ľudí na spoluprácu. V dnešnej dobe sa dá všetko outsourcovať. Delegovanie práce alebo prípadná spolupráca začína byť pri väčších projektoch nevyhnutné.

Čo s blogom?
Je mnoho, tém o ktoých by som chcel písať na tomto blogu, ale čas bude problém nájsť pri všetkých tých veciach, čo riešim. Budem sa snažiť zúžiť témy na určitý výber tak, aby môj blog bol o niektorých konkrétnych témach. Uvidíme.


Pridaj komentár

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.