Pohoda 2010


Atmosféra takého veľkého festivalu je nepopísateľná. Narozdiel od minulého roku vyšlo tentoraz počasie úplne dokonale. Line up nebol pre mňa až taký oslňujúci, napriek tomu som si našiel to svoje. Mňa zaujímala hlavne elektronika.

Autechre, na ktorých som sa tešil asi najviac ma trochu sklamali. Hrali moc prepnuté veci a chýbala tomu nejaká forma, ktorá by združovala celé vystúpenie. Takisto absolútne chýbala projekcia, svetlá, stroboskopy, čo by pridalo na zážitku. Po vypočutí ich nového albumu som pevne veril, že to bude naj vystúpenie, ale nie. Elektronický, pazvukový, dosekaný dadaizmus ma nedostal.

Najviac sa mi páčili WWW, ktorých som pred tým nepoznal, nepočul, ale mali to skvele pripravené. Chalan hral z abletonu, takže som pozorne sledoval, ako ho používa. Každý hudobník ableton používa inak. Samozrejme sa potvrdilo, že nie je lepší soft na live act. Maca mal prepojeného s midi kontrolermi, ktoré aj stále používal. Bolo to šmrcnuté dubom, dubstepom, technom a skvele do toho spievali a “rapovali”. Takéto volačo na slovenskej scéne nik nerobí, pokiaľ viem.

Prekvapivo zaujímavé a tanečné electro zahrali digitalizm. Zahrali aj svoje najznámejšie tracky a kombinovali to so známymi komerčnými skladbami, na ktoré ľudia reagovali podporným pískaním. Dj Zinc zahral electro set, v ktorom som stále očakával zmenu rytmu lámaného, ale nič. Treky hral príliš dlho, čo spôsobilo, že to celé pôsobilo monotónne. Na Tokyho už neostala energia.

Druhý deň sme sa presunuli z letiska na kúpalisko, kde sme našli aj tieň a super bazén. Takto sme prečkali najväčšie peky a osviežili sa.

Leftfield sme videli asi tak pol hodku a aj sme si dance-li, ale ako náhle prešli do pomalého trip hopu s kríženého s breakbeatom sme sa presunuli na Screama. Na toho som sa fest tešil, ale na môj vkus moc často robil rewind a nevynechal sa pochváliť novými trackmi, ktoré práve vychádzajú prostredníctvom Mcka. Zahral všetky dubstepové kolotoče, ktoré sa od neho dali očakávať.

Midi lidi som už videl, ale šli sme ich pozrieť, no zlomila nás únava. Určite si ich vynahradíme na Zvolenskom zámku na akcii Download. Drum and Bass mal zastúpenie až nad ránom, takže ten som nevidel.

Videl som aj rôzne kapely, ale o tých tu nebudem písať. Do falzetových hlasov anglických zúfalčekov sa nevyznám, rock ani pop ani poprock nepočúvam…

Zaujal nás aj marlboro stan, ktorý bol klimatizovaný a za kúpu cigariet sme dostali silikónové hodinky, a okuliare, ktoré nosila polka pohody 🙂 Okrem toho sme šli na takú okhúhlu vec, čo vás vymrští do výšky a bolo to fakt husté. Vidíte skoro celú pohodu pod vami a plus vám prevracia žalúdok odstredivá sila.

Pivo bolo na môj vkus predražené za euro dvadsať. Záchody extrémne smrdeli. Aj napriek tomu však ide o najlepší festival na Slovensku a hodnotím ho pozitívne.


Pridaj komentár

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.