Majstrovstvo vo photoshope


Niekedy dávno som čítal (fakt neviem kde to bolo) rozhovor S MAIKIEM, čo bol člen, respektíve grafik zo skupiny mimo.cz. Ich tvorba ma v začiatkoch dosť dosť inšpirovala, neskor ma jsem.cz tiež takisto dosť pobavil a inšpiroval. Určite treba zlozžiť chalanom respect, pretože mám taký pocit, že bola ich tvorba veľkým prínosom do českej grafickej a kreatívnej scény. Neviem o žiadnej takej hustej skupine v československu. No nechcem písať mimo témy naznačenej nadpisom.

V rozhovere Maikie uviedol:

Co pro tebe znamená umět Photoshop?

Pracovat ve fullscreenu a hrát na
klávesnici jako na piáno…

Mužeš mi to preložit?

Jasne. 🙂 Znamená to mít schovány všechny
paletky a menícka, aby mel clovek co
nejvíc prostoru pro práci a ovládat
program pomocí klávesových zkratek.
Rozmach Photoshopu je podle mne dán
i digitální fotografií. Zacíná to typicky tak,
že chcete dát hlavu cloveka na jiné telo…

Toto ma fakt inšpirovalo. Rozhodol som sa s tým fakt niečo spraviť. Trénujem už dosť dlho. Vytlačil som si list klávesových skratiek. Fullscreen mám zapnutý viac ako pred tým a snažím sa nabúchať nové hmaty a akordy 😀

Kúpa tabletu to mala ešte povýšiť na ešte väčšiu úroveň, ale akosi to s využiteľnosťou tabletu neberiem veľmi vážne. Tablet lepšieho grafika alebo dizajnéra nespraví. Pri webdesigne je tablet niekedy až nevyhovujúci. Prechytávanie od pera ku klavesnici je o dosť pomalšie, aj keď viem si predstaviť časom určitý progres v tomto smere, ale myška je myška a ňou ostane.


Pridaj komentár

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.